Before & After

BRINGING THE TRANSFORMATION TO LIFE

Grant Park

Evolutionary Landscape

For this Grant Park project, we redesigned the clients’ backyard to transform their weedy, uninspired beds into a cohesive landscape that fit their needs. We utilized the environmentally friendly technique of sheet mulching which implements cardboard rather than landscape fabric to suppress weeds.

Before

grant park landscapes

After

grant park soules landscapes project

Backyard: we added slate chips to the walkway to prevent further erosion, placed a boulder, and planted low maintenance plants. 

Before

IMG_2784

After

IMG_2843

Before

IMG_2223

After

IMG_2846

Backyard Walkway: We turned a sea of dyed mulch into a permanent slate chip walkway, lined with boulders and planted low maintenance plants with year round interest. We then chose a natural oak mulch as the top dressing. Boulders and Japanese maples are one of our favorite combinations that have worked beautifully in landscapes for centuries.

Before

IMG_2222

After

new_IMG_2821

Side yard: We transformed this weedy, plant free bed into a weed free place of beauty.

ADDITIONAL PROJECT PHOTOS

(use the arrows to scroll)

Copyright 2022 © All rights Reserved Soules Landscapes